Kontordagen i Oslo
Årets viktigste dag for musikere, artister og låtskrivere. Få kunnskap og veiledning om alt fra kontrakter og forhandlingsteknikk til sampling og de siste trender innen markedsføring av musikk. Og ikke minst – møt nye og kjente musikkollegaer!
Program
-
Vi starter Kontordagen med en kaffekopp, en matbit og litt mental strekk, tøy og bøy. Men, ta det helt med ro - dette er ingen morgenyoga eller cringe bli-kjent-øvelse som møter deg: Det er kun en vennlig stemme direkte på video fra en annen tidssone, som ekte og ærlig forteller hvordan nettverking faktisk funker.
Xiao’an Li er komponist og orkesterleder med base i Boston, driver lydproduksjonselskapet Li & Ortega, og er en introvert nettverker med sosial angst.
-
Dette er Music Allys analyse av hvor musikkbransjen er på vei. Basert på det siste årets trender tegnes et bilde av hvordan fremtiden ser ut.
Fra AI, metavers og romlig lyd (spatial audio) til strømming og superfans-økonomi, Music Ally viser oss de viktigste trendene som former musikkbransjen.
Med Sarah Serukean fra Music Ally
-
Er man fersk i musikkbransjen kan det til tider føles overveldende å skulle sette seg inn i alle regler, rettigheter og muligheter i arbeidslivet.
I dette foredraget vil advokatfullmektig i Creo, Espen Eldøy, guide deg gjennom de grunnleggende reglene og prinsippene som enhver profesjonell musiker bør kjenne til som arbeidstaker eller oppdragstaker.
- Hva er forskjellen på å være arbeidstaker, frilanser eller selvstendig næringsdrivende?
- Hva er viktig å huske når du skal opprette et selskap?
- Hva bør inkluderes i en oppdragskontrakt?
- Hvilke trygderettigheter har du hvis du blir syk?
Vi gir deg svar på alle disse spørsmålene, og flere!
Espen Eldøy er ansatt som advokatfullmektig i Creo, forbundet for kunst og kultur. Han har betydelig kompetanse innen arbeidsrett, opphavsrett og trygderettigheter, og jobber daglig med å sikre rettighetene til frilansere og næringsdrivende i kultursektoren.
-
Kreativ markedsføring for artister på tvers av plattformer kan være dyrt, men dessverre er budsjettene ofte begrenset og må sikre maksimalt effekt av hver krone.
I workshopen 'Kostnadseffektiv markedsføring av musikk' diskuterer vi hvordan du kan bygge en markedsføringskampanje for en artist med lite eller ingen budsjett.
Fokuset ligger på verktøy, strategier og eksempler på nøkkelelementer som utgjør en musikkmarkedsføringskampanje: Direkte til fans, innhold- og produktutvikling, markedsføring og digital annonsering, samt fortellerteknikker og engasjement med fans.
-
På årets Kontordag kommer representanter fra tilskuddsordningene for å svare på dine spørsmål.
-
Hvordan får «Nordicana»-stjerne Malin Pettersen både timeplanen, familielivet og økonomien til å gå opp?
Hvordan forhandle honorar og hvordan unngå kalenderkræsj?
Og hvor mange prosjekter kan man takke ja til når man i tillegg er forelder og helst skal bevare sin egen identitet oppi det hele?
Få med deg artist Malin Pettersens gjennomgang av egen kabal og ulike problemstillinger hun møter i livet som artist.
-
Så sitter du der, da, foran en sjef fra plateselskapet som vil ha deg til å signere en kontrakt i en forrykende fei, for de er så gira på å komme i gang. Kontrakten ligger på bordet. Pennen ligger klar. Men ser den bra ut? Signerer du?
I denne workshoppen får du oppleve hvordan det kan være å bli presentert for en kontrakt, lese gjennom den og bli bedt om å signere. Som om det skulle skjedd på et kontor eller på en hipp kafé med en overivrig A&R. Advokat og daglig leder i GramArt, Marius Øvrebø-Engemoen, har forfattet en realistisk kontrakt som deltakerne må vurdere, før vi i fellesskap går gjennom kontrakten etterpå.
Marius Øvrebø-Engemoen er advokat og daglig leder i GramArt. Han har jobbet i en årrekke med juridiske problemstillinger knyttet til artistlivet, og har gjennom 15 år i GramArt sett det meste innen platekontrakter. Marius er dessuten musiker under artistnavnet Marius Circus.
-
I popmusikken har det blitt vanlig å låne elementer fra kjente låter for å lage en hit. Men selv om belønningen kan være stor, er fallgruvene større, så her må man trå varsomt.
I dette foredraget går vi gjennom begrepene, bruker tid på eksempler og gir dere fremgangsmåten til hvordan man kan få tillatelse til å interpolere og sample låter.
Foredraget blir holdt av Stine Lieng som er daglig leder i Musikkforleggerne. Hun har mange års erfaring som Creative Manager i et av verdens største musikkforlag. Hun har vært involvert i prosessene med å søke og gi godkjenning til interpolasjon, og vil i denne sesjonen dele sin ekspertise og gi deg innsikt i hvordan du kan gjøre dette på lovlig vis.
-
I en arbeidshverdag som frilans og selvstendig næringsdrivende scenekunstner er det en del av jobben å stå i forhandlinger med flere forskjellige arbeids/oppdragsgivere gjennom et arbeidsår. Men hvilke spilleregler gjelder egentlig i en forhandlingssituasjon? Hvordan går man frem for å oppnå det man ønsker, hvilke praktiske ferdigheter kreves, og hva er riktig og galt å gjøre i situasjonen?
I denne workshopen går advokatfullmektig i Creo, Espen A. Eldøy, gjennom grunnleggende forhandlingsteknikker og strategier.
Formålet med kurset er å gi deg som deltager konkrete verktøy du kan bruke, gjennom presentasjon og øvelser, slik at du kan sikre et bedre resultat neste gang du forhandler en kontrakt.
Espen Eldøy er ansatt som advokatfullmektig i Creo, forbundet for kunst og kultur. Han har betydelig kompetanse innen arbeidsrett, opphavsrett og trygderettigheter, og jobber daglig med å sikre rettighetene til frilansere og næringsdrivende i kultursektoren.
-
For å nå frem i søknadsbunken kan det være avgjørende å forstå hvordan hele søknadsprosessen fungerer, hvilke spørsmål fagutvalgsmedlemmer stiller og hvor fokuset i innholdet bør være.
Her får du innsikt i hvordan navigere seg i en jungel av tilskuddsordninger, hva saksbehandlere ser etter i en god søknad, og ikke minst viktigheten av hvordan budsjett henger sammen med søknaden.
Om foredragsholder:
Chi Ton har siden 2003 jobbet i kulturlivet som live-produsent, prosjektleder og kulturaktør, hovedsakelig innenfor musikk, men har jobbet mye tverrfaglig innenfor scenekunst, kortfilm, humor og litteratur. I dag jobber hun som daglig leder i den prestisjetunge litteraturprisen Brageprisen og er prosjektleder i Forleggerforeningen. Chi har tidligere også jobbet hos blant annet NOPA og Kulturrådet.
Chi har mange aktive verv i styrer og fagutvalg. Det er med stor fordel at hun har jobbet på «alle sider» av bordet, vært hands-on og involvert i alle ledd av en produksjon/prosjekt og samtidig være opptatt av å gjøre feltet mer tilgjengelig og representativt, når hun skal holde kurs om søknadsskriving eller veilede folk videre i sine karrierer.
-
Kontordagen lanserer Kontorrådet!
Still dine spørsmål til Kontordagens eksklusive bransjepanel!
På Kontordagens siste post møter du programleder og tidligere musikkjournalist Anna Nor Sørensen i samtale med et knippe musikkeksperter som etter beste evne vil svare på spørsmål om klassiske artistdilemmaer, uløselige bandfloker, stressmestring, pressmestring, og alt annet du lurer på om artistlivets oppturer og nedturer.
Senk skuldrene etter en heftig fagdag og nyt 60 minutter med gode historier, verdifulle råd og magiske øyeblikk.
Spørsmål sendes til Kontorrådet i forkant av arrangementet.
Send inn dine spørsmål her
Rådet:
Metteson
Popkométen (og teater-skuespiller) Metteson har fylt Sirkus på Øyafestivalen, varmet opp for Aurora i Storbritannia og sluppet en rekke singler. I 2024 er han klar med debutalbumet “Look To A Star”, og en påfølgende Europaturné, der Sentrum Scene ble utsolgt allerede i fjor vinter.
Jenny Jenssen
Jenny Jenssen har markert seg på den norske musikkscenen både som soloartist og som leder av bandet Septimus. Fra 2019 har Jenssen også vært programleder for radiokanalen P10 Country. Med en omfattende turnévirksomhet, samt hyppige opptredener på TV og radio, har Jenssen etablert seg som en fremtredende figur i norsk underholdningsliv.
Edvard Smith Save
Edvard Smith er gitarist og vokalist i rockebandet brenn som har herjet den norske rockescenen de siste årene. I tillegg til å være musiker jobber han som prosjektleder hos bookingselskapet Stageway. Han liker å skru biler også.
Anna Nor Sørensen (moderator)
Anna Nor Sørensen jobber som musikkjournalist og programleder i Musikkrommet og hennes eget program "Anna" på NRK P3. Hun har tidligere jobbet i NRK Urørt, samt for Ja Ja Ja Music i London.
Påmelding
Skaff deg billett og sikre deg plass på workshops med begrenset plass.
Er du medlem i en av organisasjonene som arrangerer Kontordagen? Da kan du legge til rabattkode og få 25% rabatt på din billett. Ta kontakt med din organisasjon for rabattkode.
Om Kontordagen
-
Å være musiker består av mer enn å stå på scenen. Vi arrangerer derfor en årlig fagdag for musikkbransjen. Her får du input på alt rundt musikken. Vi gir deg relevante foredrag, kurs, workshops og ikke minst – et sted du møter dine musikkollegaer!
På Kontordagen får du lære om blant annet rettigheter, avtaler, forhandlingsteknikk, opphavsrett og markedsføring fra noen av musikkbransjens ledende aktører.
-
Kontordagen er for alle som jobber med musikk. Kursene er varierte og kan passe både for deg som er ny i bransjen OG deg som trenger litt påfyll, ønsker å plukke opp nyttige tips, få inspirasjon og møte kollegaer.
-
Husk at du må kjøpe billett i forkant. Prisen er kr 150,- hvis du er student, eller medlem en av arrangør-organisasjonene, og kr 200,- for ikke-medlemmer.
Billetten inkluderer lunsj, kaffe og forfriskninger.
Billetter legges ut 1. februar.
-
I forbindelse med Kontordagen og Kontornatten har vi laget noen trivselsregler for arrangementene.
Vi ønsker med dette å tydeliggjøre at vi har nulltoleranse for diskriminering, trakassering og vold - og at vi tar alle henvendelser om dette på største alvor.
Trivselsregler gjelder for- Alle deltakere på Kontordagen og Kontornatten
- Alle ansatte hos NOPA, GramArt, Creo, Musikkforleggerne, by:Larm og MØST
- Alle som gjennomfører aktiviteter på vegne av Kontordagen og Kontornatten
Vi ønsker å skape faglige og sosiale møteplasser som skal være trygge – uansett alder, kjønn, funksjonsevne, legning, etnisitet, kultur, religion eller livssyn. Vi ønsker å skape positive opplevelser og faglige samtaler før, under og etter arrangementet.
Trygge rammer er et felles ansvar. Vi ber derfor om at du melder fra dersom du er vitne til, eller opplever uønsket oppførsel eller oppmerksomhet, slik at vi umiddelbart kan ta tak i det for de/den det gjelder.
Du er også hjertelig velkommen til å kontakte oss på post@mxst.no hvis det er noe du lurer på eller ønsker å forbedre vedrørende våre retningslinjer.
Alle varsler vil bli behandlet konfidensielt. Den som varsler har rett til å være anonym. For å bekrefte at varsel er mottatt, er vi likevel avhengig av at kontaktinformasjon oppgis.
Ved å delta på aktiviteter i regi av Kontordagen og Kontornatten anses retningslinjene som lest, forstått og akseptert.