Hvordan bruke AI i søknadsskrivingen?
Av Tord Litleskare
|Fristen for å søke tilskudd nærmer seg med stormskritt, men du står fortsatt fast på prosjektbeskrivelsen.
Flere lesere kjenner seg nok igjen i denne ingressen. Kan det være en idé å benytte seg av kunstig intelligens for å effektivisere og komme gjennom nåløyet?
Ja, men det spørs hvordan!
Før du leser videre er det viktig å huske på at de ulike AI-verktøyene som finnes kan være et nyttig hjelpemiddel, men på ingen måte en fullverdig erstatter for menneskelig innsikt og kreativitet. Ingen kjenner ditt prosjekt like godt som deg!
Når du jobber med søknaden din kan det derfor være en god tilnærming å kombinere egne skriveferdigheter med AI-teknologi.
Her er fem tips til hvordan AI kan hjelpe deg i søknadsarbeidet:
-
Du kan bruke AI-verktøy for tekstgenerering for å hjelpe deg med å utforme søknadsteksten.
Disse verktøyene kan også hjelpe deg med å identifisere og korrigere grammatikk- og stavefeil for å sikre at søknaden din fremstår profesjonell.
-
AI kan hjelpe deg med å analysere tidligere vellykkede søknader for lignende prosjekter.
Ved å bruke maskinlæring kan du identifisere mønstre og trender i disse søknadene og bruke denne innsikten til å forbedre din egen søknad.
-
AI-verktøy kan hjelpe deg med å optimalisere innholdet i søknaden din ved å identifisere nøkkelord og setningsstrukturer som har blitt positivt vurdert i tidligere søknader.
Dette kan bidra til å øke sjansene dine for å få tilskudd.
-
AI-verktøy kan også hjelpe deg med å utvikle en detaljert prosjektplan for ditt musikkprosjekt.
Disse verktøyene kan hjelpe deg med å identifisere milepæler, ressursbehov og tidsplaner, noe som kan styrke søknaden din ved å vise at du har tenkt grundig gjennom prosjektet ditt.
-
Ved å bruke AI-drevet analyse, kan du bedre forstå din målgruppe og deres preferanser.
Dette kan hjelpe deg med å skreddersy søknaden din for å appellere til de som skal vurdere den, og øke sjansene for at du får tilskudd til ditt prosjekt.
* NB: De fem tipsene over er skrevet ved hjelp av AI-verktøyet ChatGPT. Vi har kvalitetssikret innholdet og gjort visse omskrivinger.
Selve prosjektet er viktigst
Vi tok kontakt med kulturetaten og avdeling for tilskudd og utvikling i Oslo kommune for å høre hvordan de forholder seg til bruk av AI i søknadsskriving.
Jakob Rekdal Jones sier i en kommentar til Musikkontoret at etaten foreløpig ikke har gjort noen konkrete utredninger knyttet til bruk av kunstig intelligens i forbindelse med innsendinger av søknader, og at deres tanker om temaet derfor blir å regne som synsing på lik linje med andre.
— Vi tenker likevel at det er viktig å presisere at det er vurderingen av selve prosjektet/tiltaket som er viktigst, og ikke søknaden i seg selv. En kan likevel se for seg at KI generelt vil kunne bistå i hverdagen som en assistent/rådgiver, altså på lik linje som om man skulle alliere seg med en venn med erfaring innen andre kunstfelt, språk eller økonomi osv. Ved bruk av KI vil nok kildekritikk være viktig, da det som kan være kilde til økt kunnskap, også kan være kilde til feilaktig informasjon. Dette vil naturligvis kunne bidra til å sette søknaden i et dårlig lys. KI kan forhåpentligvis dermed bidra med kvalitetssikring av teksten, visualisering, samt bistå til å effektivisere deler av søkeprosessen, slik at søker ideelt sett kan bruke mindre tid på søknadene og mer tid på å utøve faget sitt.
Han legger til:
— Det er igjen viktig å presisere at det er kvaliteten i det enkelte prosjektet/tiltaket, samt for eksempel tidligere kunstnerisk virke og gjennomføringsevne, som er det som vektlegges mest i behandlingen av søknadene.
Husk at du finner oversikt over de ulike tilskuddsordningene og fristene for hele landet her på Musikkontoret.no. Følg denne lenken.
Lykke til med skrivingen!
Relatert innhold
Mastering: Loudness i streaming og sende miks til mastering
Hvor høy skal musikken min være? Og hva må jeg huske på før jeg sender den til mastering?